VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe installeer ik de OK-app?

Na het downloaden van de OK-app is het tijd om de installatie te starten. Open de OK-app en volg de stappen die staan beschreven in het scherm. Zo koppel je eenmalig al je gegevens aan de app, die veilig versleuteld worden opgeslagen.

Hoe voeg ik een pas toe aan mijn OK-app?

Klik op het + icoon bij de sectie 'Pasjes'. Kies de juiste uitgever.

Scan de barcode van de pas (indien aanwezig) of maak een foto van de voor-en achterkant.

Klik op 'OK' om de pas op te slaan, dit kan even duren omdat we de foto’s versleuteld opslaan.

Hoe veilig is betalen met OK?

Betalen met OK is net zo veilig als betalen via PIN, iDEAL of bankieren-apps.

Ten eerste is de OK-app alleen bruikbaar op jouw mobiel, dus de toegangscode of vingerafdruk op je smartphone zorgt voor de eerste beveiliging.

Ten tweede is je OK-app gekoppeld aan je gegevens die veilig zijn opgeslagen in je OK-account. Tenslotte moet je OK-verzoeken (transacties) bevestigen met je zelfgekozen, 5-cijferige OK-code. Je bepaalt zelf welke gegevens je verschaft aan bijvoorbeeld een winkel of webshop.

Hoe waarborgt de OK-app mijn privacy?

We hebben allerlei maatregelen getroffen om jouw gegevens te beveiligen. De gegevens van consumenten zijn bijvoorbeeld strikt gescheiden van de gegevens van winkeliers. Ook worden er regelmatig tests op onze systemen uitgevoerd door externe beveiligingsexperts en voldoen we aan de strenge regelgeving op dit gebied.

Alleen na jouw expliciete toestemming worden bepaalde gegevens doorgezet, zodat er nooit een misverstand over kan bestaan óf -en waarvoor- je die gegevens hebt verstrekt. Daarbij kun je op ieder moment je relatie met een organisatie ‘resetten’, zodat je weer anoniem wordt voor deze organisatie (voor toekomstige transacties). Je begint dan eigenlijk weer opnieuw.

Staat jouw antwoord er niet bij? Klik dan hier en neem contact op met onze helpdesk.

Download
Download